Het nieuwe geluid van je radio!

Studio

Studio

Afgelopen zaterdag was ik te gast in de studio van een regionale omroep. Ik heb samen met collegapiraat Mattias een middag meegekeken met de afdeling techniek. Ik heb daar toch weer wat nieuwe inzichten verworven, en dan met name op het gebied van soundprocessing. Dat heeft mij er toe doen besluiten om ook bij Free Radio Emmen de soundprocessing aan te passen, en niet meer mee te doen met de zogenaamde “war on loudness” die in radioland gaande is. Luidheid gaat namelijk ten koste van dynamiek en dus ook ten koste van audiokwaliteit. Helemaal zonder processing gaat echter niet, omdat je voor FM stereo toch wel het één en ander nodig hebt om een wat gunstige signaal- /ruisverhouding in je audio te verkrijgen. Het is de laatste jaren echter wel iets te gek gegaan. Hoe dan ook, ook vanavond vrijdag 13 maart 2015 zijn we gewoon weer van de partij via 106,7 MHz in Emmen en via deze website!